Recepty > moučníky a dezerty > perníčky s citronovou polevou
Suroviny potřebné pro přípravu:
600g hladké mouky, 250g moučkového cukru, 50g másla nebo hery, 100g medu, 4 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička skořice, špetka tlučeného hřebíčku, špetka tlučeného anýzu, špetka tlučeného nového koření.
Poleva: 1 bílek, 150-200g moučkového cukru, citronová šťáva
Recept na přípravu:
V míse promícháme cukr, vejce, koření, rozpuštěné máslo a med. Přidáme 150g mouky s jedlou sodou, dobře promícháme a nakonec zapracujeme na vále zbytek mouky. V mikrotenovém sáčku dáme do lednice odležet - nejméně na 3 dny, ale můžeme ho v lednici nechat i 10 dnů.
Pak necháme chvíli povolit, vyválíme na 3 mm silnou placku, vykrajujeme tvary a pečeme v poředehřáté troubě na 160-170°C. Plech vymažeme olejem a vysypeme hladkou moukou.
Zdobení: suroviny na polevu třeme tak dlouho, až je poleva hladká a lesklá. Vložíme do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek a kreslíme z malé vzdálenosti - jako když držíme tužku - ne kolmo, jako při zdobení dortu.
Další recepty:
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Oříšková roláda potřená polevou.
Medové kuře pečeme za polévání šťávou.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Pražené mandle v cukru
Perníčky s citronovou polevou vykouzlí na stole lahodnou chuť.