Recepty > moučníky a dezerty > pečený meruňkový šmakoun
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g meruňkového šmakouna, 1 bílý jogurt, 10 g medu, 100 g nektarinek, 20 g piškotů
Recept na přípravu:
Šmakouna nakájíme na plátky a dáme do zapékací misky, na něj poskládáme piškoty a na piškoty položíme pokrájenou nektarinku. Jogurt smícháme medem a zalijeme jím šmakouna s piškoty a nektarinkou. Pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C po dobu cca 20 minut.
Další recepty:
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Dip ze zakysané smetany s bylinkami.
Kynuté ovocné meruňkové knedlíky mírně natrhneme vidličkou, aby vyšla pára.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Moravské kynuté koláče
Pečený meruňkový šmakoun vykouzlí na stole lahodnou chuť.