Recepty

Recepty > zeleninové > pečené lilky

Pečené lilky

Potřebné suroviny:

500 g lilků, 1 cibule, 100 g ořechů, 50 ml vinného octa, po 2 lžících zelené natě koriandru a libečku, po 1 lžíci sekané petrželky a kopru, 2 stroužky česneku, 1 lžička sladké papriky, trochu šafránu

Postup přípravy:

Lilky upečeme na plechu v troubě s cibulí a vinným octem, poté lilky sloupneme, dužinu nakrájíme na nudličky. Ořechy a veškeré zelené bylinky nadrobno nasekáme, přidáme lisovaný česnek, papriku, šafrán a smícháme s pečenými, na nudličky nakrájenými lilky.

Další jídla:
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Baskické fazole se sosem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Španělská omeleta

Recepty
Motto

Pečené lilky rozezní chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.