Recepty > kuře > pečené kuřátko s hráškem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 plechovka sterilovaného hrášku, máslo, trocha slaniny, 1 cibule, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Opláchnuté kuře osušíme a osolíme. Na pekáči osmahneme najemno nakrájenou slaninu a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli. Poté na osmahnutou slaninu a cibuli vložíme kuře, které osmahneme ze všech stran. Poté přendáme kuře do máslem vymazané zapékací mísy a opepříme. Vložíme do na 200 °C vyhřáté trouby pečeme, po rozpuštění másla přilijeme vývar nebo horkou vodou. Upečeme do měkka a občas podléváme za průběžného obracení. K upečenému kuřeti přidáme hrášek a maso necháme ještě zčervenat do křupava. Podáváme s bramborem.
Další jídla:
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře na zelí upečeme v troubě.
Kuřecí stehna na zelenině zakapeme olivovým olejem.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem v předem vyhřáté troubě troubě zapékáme.
Hořčičná omáčka z vývaru je vhodná příloha k uzenému masu.
Vařené kysané zelí vaříme s jablky.
Řecké brambory zapékáme, až změknou.
Zavářka do polévky s hráškem kterou přidáme do polévky.
Kuře na divoko pečeme nepřikryté v troubě.
Pikantní vepřové kotlety se zeleninovým salátem.
Kuře tikka masala podáváme s rýží.
Pikantně ostré kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm pečené kuřátko s hráškem.