Recepty > zeleninové > pečená dýně Hokaido
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
dýně, olivový olej, sůl, pepř, rozmarýn nebo tymián, cibule nebo česnek
Postup přípravy:
Dužninu dýně nakrájíme na kostky 2x2 cm, dáme na olejem potřený plech, osolíme, opepříme a posypeme rozmarýnem. Proložíme kolečky oloupané velké cibule, ještě trochu pokapeme olejem a promícháme, aby se kostky dýně obalily olejem a kořením. Pečeme asi 20 minut na 200 °C, dokud konečky dýně nezačnou hnědnout. Podáváme ihned s bílým jogurtem.
Když místo koření a soli dáte cukr a skořici, máte sladkou pochoutku pro děti. Cukr krásně zkaramelizuje.
Další jídla:
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Ratatouille je francouzský recept.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.
Svíčková z dýně hokaidó můžeme ji zahustit sojovou smetanou.
Polévka z dýně hokkaido kterou podáváme ozdobenou lžicí zakysané smetany.
Drůbeží rizoto posypeme nastrouhaným sýrem eidam.
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Celerová polévka recept na přípravu.
Plněná dýně Hokaido dušená v troubě doměkka.
Rizoto s dýní Hokaido můžeme obohatit strouhaným sýrem.
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Mrkvové šátečky
Pečená dýně Hokaido rozezní chuťové pohárky strávníků.