Recepty

Recepty > polévky > pastináková polévka z kuřecího vývaru

Pastináková polévka z kuřecího vývaru

Suroviny potřebné pro přípravu:

pastinák, kuřecí vývar, cibule, česnek, máslo, plnotučné mléko, hladká mouka, kari, sůl

Recept na přípravu:

V připraveném hrnci rozpustíme máslo a na něm osmahneme oloupaný a nastrouhaný pastinák, spolu s jemně nakrájenou cibulí. Přilijeme kuřecí vývar a asi 15 minut vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Pak zasypeme moukou a kari kořením. Dobře promícháme a vaříme tak dlouho, dokud pastinák nezměkne. Na závěr polévku osolíme, přidáme prolisovaný česnek a mléko.

Další recepty:
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Gulášovka s párkem a brambory.
Pastináková polévka

Recepty
Motto

Pastináková polévka z kuřecího vývaru má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.