Recepty > polévky > paštiková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou uvedeny přímo v receptu.
Recept na přípravu:
Připravíme jíšku z 5 dkg másla a 4 dkg mouky. Asi 20 dkg játrové paštiky prolisujeme nebo rozmělníme vidličkou a přidáme do 1 a půl litru vývaru společně s jíškou, vaříme asi 20 minut, pak ještě vmícháme 1 dl smetany, ve které jsme rozmíchali 1 žloutek, podle chuti osolíme, opepříme.
Další recepty:
Španělská polévka gazpacho podávaná vychlazená.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Francouzská majonéza s trochou hořčice.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Andaluské gazpacho chutná s pečivem.
Fazolačka z konzervy a slaninou.
Bouillabaisse z plodů moře.
Fazolová čorba ze zelených fazolek.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Fazolačka po uhersku kterou podáváme s chlebem.
Francouzská bramboračka dochucená majoránkou.
Králičí polévka se smetanou a sušenými houbami.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanou.
Jitrnicová polévka
Paštiková polévka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.