Recepty

Recepty > polévky > pařížská květáková polévka

Pařížská květáková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 květák, 2 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 800 ml masového vývaru, špetka soli, 250 ml mléka, muškátový květ, 1 žloutek, 250 ml smetany

Recept na přípravu:

Očištěný květák rozdělíme na růžičky a opláchneme studenou vodou. Květák 10 minut povaříme. Vyjmeme jej, necháme okapat a cca dvě třetiny propasírujeme. V polévkovém hrnci rozpustíme máslo, nasypeme mouku a upražíme světlehnědou jíšku. Zalijeme ji vývarem, osolíme, promíchámea asi 10 minut vaříme. Přidáme prolisovaný květák, koření a zalijeme mlékem. Nakonec do polévky přidáme žloutek rozšlehaný ve smetaně a už nevaříme. Do talířů s polévkou rozložíme zbývající růžičky květáku a zalijeme polévkou.

Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Mexická salsa s chilli.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Květáková polévka

Recepty
Motto

Pařížská květáková polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.