Recepty > zeleninové > pampeliškový salát s řeřichou
Potřebné suroviny:
4 hrsti pampeliškových lístků, bílý jogurt, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky soli, šálek řeřichy, šálek zelené cibule, lžíce panenského oleje, citrónová šťáva
Postup přípravy:
Jarní pampeliškové lístky omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na 2cm kousky. Jogurt smícháme s panenským olejem, citrónovou šťávou, solí, chilli, s pampeliškovými lístky a zelenou cibulí. Sypeme řeřichou a hned podáváme. Tento salát dodá zvláště na jaře potřebné vitamíny.
Další jídla:
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Bulgur s kuřecím uzeným masem dochutíme solí a pepřem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Baskické fazole se sosem.
Zeleninová polévka s nudlemi
Pampeliškový salát s řeřichou pohladí chuťové pohárky.