Recepty

Recepty > polévky > pálivá nudlová polévka

Pálivá nudlová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr zeleninového vývaru, 120 g vlasových nudlí, 200 g fazolek, 2 mrkve, kedlubna, pórek, 2 feferonky, sůl, mletý pepř, petrželka

Recept na přípravu:

Čerstvé fazolky očistěte a překrájejte na třetiny. Mrkev šikmo nakrájejte na plátky. Kedlubnu rozčtvrťte a nakrájejte na tenké plátky. Pórek rozkrájejte na tenká kolečka. Feferonky podélně překrojte, semena odstraňte a nakrájejte na nudličky. Fazolky asi pět minut povařte na mírném ohni v zeleninovém vývaru. Přidejte mrkev, kedlubnu a vařte dalších 4 - 5 minut. Osolte a opepřete. Přidejte feferonky a zavařte vlasové nudle (4-5 minut). Přidejte pórek a ještě krátce povařte. Při podávání ozdobte nasekanou petrželkou.

Další recepty:
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Valašská kyselica s brambory.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Rychlá nudlová polévka posypaná strouhaným sýrem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Rajčatová polévka s kapáním

Recepty
Motto

Pálivá nudlová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.