Recepty > moučníky a dezerty > palačinky z polohrubé mouky
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 dl mléka, 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, sůl, 80 g oleje
Recept na přípravu:
Pomocí malé sběračky lijeme těsto do pánve vytřené olejem a upečeme tenké palačinky. Tvaroh dobře našleháme s cukrem, žloutky a mlékem. Upečené palačinky potíráme šlehaným tvarohem a stočíme. Palačinky můžeme též potírat džemem, např. malinovým nebo jahodovým.
Další recepty:
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Langoše smažíme.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Omeleta z ovesných vloček
Palačinky z polohrubé mouky vykouzlí na stole lahodnou chuť.