Recepty > moučníky a dezerty > palačinky z plnotučného mléka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu budeme potřebovat: 300 g hladké mouky, 1/2 litru plnotučného mléka, 2 vaječné žloutky, špetku soli
Recept na přípravu:
Do mouky lijeme pomalu plnotučné mléko a dobře promícháme. Pak přidáme žloutky a špetku soli a stále mícháme, aby se netvořily žmolky. Těstíčko musí být řídké. Naběračkou naléváme těsto na horkou, vymaštěnou pánvičku, kterou pohybujeme tak, aby se těsto rozlilo po celé ploše a smažíme.
Pak obrátíme lopatkou nebo širším nožem a smažíme po druhé straně.
Ještě teplé mažeme pikantní zavařeninou a stočíme.
Další recepty:
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Langoše smažíme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Omeleta z ovesných vloček
Palačinky z plnotučného mléka vykouzlí na stole lahodnou chuť.