Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > ovesné lívanečky

Ovesné lívanečky

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček, 1 vejce, 1/4 litru mléka, 20 g cukru, 15 g droždí, špetka soli

Recept na přípravu:

Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme trochu mléka, lžíci cukru a lžíci mouky necháme vykynout kvásek. Ostatní sypké přísady dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a mléko a zaděláme lité těsto. Necháme asi 20 minut kynout a potom lijeme na lívanečník a opékáme z obou stran. Hotové lívanečky mažeme zavařeninou a zdobíme tvarohem nebo jogurtem.

Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Recepty
Motto

Ovesné lívanečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.