Recepty > polévky > ovarová polévka s kořenovou zeleninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 litry vody, sůl, 150 g kořenové zeleniny, 30 g cibule, 0,5 vepřové hlavy, 20 g krupice, zelená petržel, drcený pepř
Recept na přípravu:
V osolené vodě s nakrájenou zeleninou a cibulí vaříme očištěnou vepřovou hlavu (bez mozečku). Měkkou hlavu vyndáme a do polévky za stálého míchání zavaříme krupici. Před podáváním přidáme zelenou posekanou petrželku, okořeníme ji drceným pepřem a podáváme.
Další recepty:
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Ovarová polévka s kroupami kterou dochutíme česnekem.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Zelňačka s kroupami
Ovarová polévka s kořenovou zeleninou má své chuťové kouzlo.