Recepty > moučníky a dezerty > oříšková piškotová roláda
Suroviny potřebné pro přípravu:
Množství na dvě rolády: 3 vajíčka, 150 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 g krupicového cukru, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce holanského kakaa
Náplň: 500 g másla, moučkový cukr podle chuti asi 200 g, 4 lžíce polohrubé mouky, 500 ml mléka, 100g jemně mletých vlašských ořechů
20 g strouhané čokolády
Recept na přípravu:
Nejprve si připravíme náplně: kaši z mléka a 4 lžic polohrubé mouky uvaříme do husta a necháme vychladit v lednici. Poté vyšleháme změklé máslíčko s moučkovým cukrem a přidáme vychladlou kaši postupně a vyšleháme dohladka. Přidáme ořechy a rozšleháme dohladka. Pak náplň rozdělíme do dvou misek a dáme vychladit do lednice.
Příprava těsta na pláty: dva plechy si vyložíme pečícím papírem, rozdělíme 3 vejce na bílky a žloutky, bílky vyšleháme na hustý sníh a zvlášť vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem a pak přidáme mouky, kypřící prášek a rožleháme nakonec jemně zapracujeme sníh z bílků. Pečeme cca 10 minut v troubě. Po upečení strhneme opatrně pečící papír a potřeme náplní. Po potření posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Další recepty:
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Borůvkový koláč se zakysanou smetanou potřeme polevou.
Borůvkový dort s jogurtem vychladíme v ledničce.
Drobenka do polévky pro zavaření.
Ovocné řezy zalijeme želatinou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Oříšková roláda ochucená javorovým sirupem a kakaem.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Nepečená kokosová roláda
Oříšková piškotová roláda umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.