Recepty

Recepty > polévky > originál drožďova polévka

Originál drožďova polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 kostky čerstvého droždí (po 42 g), nadrobno nakrájená cibulka, máslo, hrst namočených sušených hub, 2 lžíce hladké mouky, kostka Masoxu, 2 stroužky česneku, 1/4 lžičky kmínu, majoránka, 2 vejce, pepř, sůl, zelená petrželka nebo pažitka

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle zesklovatíme cibulku, přidáme rozdrobené droždí a mícháme, napřed se droždí rozpustí, posléze zhoustne a odděluje od tuku, ještě chvíli pražíme až začne vonět. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vytvoříme světlou jíšku. Přilijeme sušené houby i s vodou, ve které byly namočeny. Vložíme Masox, kmín a doplňíme studenou vodou do litru a půl. Řádně rozmícháme. Povaříme. Za stálého míchání vyfoukneme do polévky obě vejce. Okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem, solí. Přidáme petrželku a kus másla.

Další recepty:
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Valašská kyselica s brambory.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Babiččina zelňačka

Recepty
Motto

Originál drožďova polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.