Recepty > moučníky a dezerty > omeleta bílková
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 bílky, 2 lžíce cukru, 1 lžíce hrubé mouky, trocha kokosu, tuk na pánev
Recept na přípravu:
Ze dvou bílků ušleháme sníh, pak do něho zamícháme zlehka 2 lžíce cukru, 1 lžíci hrubé mouky. Můžeme dát trochu kokosu. Vlijeme na mastnou pánev, asi za 5 minut je v troubě upečená. V troubě neobracet, může se péct i na pánví, ale tam obrátit.
Další recepty:
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Langoše smažíme.
Vdolečky zdobíme povidly a zakysanou smetanou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem upečeme do červena.
Omeleta z ovesných vloček
Omeleta bílková vykouzlí na stole lahodnou chuť.