Recepty > omáčky > omáčka z lanýžů
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 dkg másla, 3 dkg mouky, 2 lžíce šťávy z pečeně, 1 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce červeného vína, lanýžový výtažek nebo 3 lanýže, sůl
Jak připravit tento recept:
Z rozehřátého másla a mouky si připravíme tmavou jíšku, přidáme šťávu z pečeně, rajský protlak, červené víno a zavaříme. Zalijeme potřebným množstvím vody nebo vývaru a povaříme. Nakonec přidáme lanýžový výtažek nebo jemně sekané lanýže, povaříme a podle chuti osolíme.
Další recepty:
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Domácí tatarka s trochou pepře.
Koprová omáčka se smetanou.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Játra s anglickou slaninou a žampiony 3 minuty pomalu restujeme.
Citronová bábovka 40 minut pečená.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Hovězí řízky naruby kterým necháme zapéct kůrku.
Jednoduchá rajská polévka s citronovou šťávou.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Játrový sýr vaříme 1 hodinu.
Francouzská cibulová polévka s petrželovou natí..
Anglická polévka
Dozvíte se zde, jak se připravuje omáčka z lanýžů a recept na přípravu.