Recepty

Recepty > zeleninové > okurky smažené v těstíčku

Okurky smažené v těstíčku

Potřebné suroviny:

500 g okurek, 250 g hladké mouky, 100 ml bílého jogurtu, sůl, 4 semena kardamomu, 1 lžíce mletého koriandru, 1 lžička sladké papriky, trocha mletého šafránu, 1 lžičky mletého pepře, olej

Postup přípravy:

Okurky omyjeme, oloupeme a osušíme. Vetřeme do nich sůl a necháme 30 minut odležet. Semena kardamomu umeleme a veškeré koření smícháme. V jogurtu rozšleháme mouku, přidáme sůl a koření. Okurky opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na kolečka, namočíme do ochuceného těstíčka a osmažíme na rozehřátém oleji.

Další jídla:
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Baskické fazole se sosem.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Španělská omeleta

Recepty
Motto

Okurky smažené v těstíčku pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.