Recepty > polévky > odlehčená květáková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 květák, 1 mrkev, 1 menší cibulka, troška celerové natě, 2 kostky bujónu, 2 hrstky drobnějších těstovin, vegeta, pepř, menší sklenička zakysané smetany, svazeček kopru
Recept na přípravu:
Z kostek bujónu si připravíme vývar. Do vařícího nastrouháme mrkev, nasypeme posekanou nať a na růžičky rozebraný květák. Ke konci vaření přihodíme těstoviny, do zlatova osmaženou cibulku, zakysanou smetanu a nasekaný kopr.
Další recepty:
Srbská čorba se zeleninou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Pečená dýně Hokaido chutná s bílým jogurtem.
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem případně smetanou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z dýně Hokaido
Odlehčená květáková polévka má svoji chuť.