Recepty > polévky > nudlová polévka s játrovými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 mrkve, 1 bobkový list, kousek celeru, 1 petržel, 4 kuličky černého pepře, 1200 ml vepřového vývaru, svazek petrželky, 150 g vepřových jater, 1 vejce, 150 g strouhanky, sůl, mletý pepř, 2 lžičky majoránky, 1 stroužek lisovaného česneku
Recept na přípravu:
Nakrájíme zeleninu, spolu s kořením ji vložíme do vývaru a uvaříme. Přecedíme a vývar dáme do hrnce. Domácí nudle vaříme 3-4 minuty v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat. Rozmixujeme játra. Přidáme koření, vejce, sůl a česnek. Přisypeme strouhanku a promícháme. Tvarujeme kuličky. Přivedem k varu vývar a vložíme do něj kuličky. Na středním ohni je vaříme, dokud knedlíčky nevyplavou na hladinu (3-5 minut). Přidáme kořenovou zeleninu.
Další recepty:
Hladká ančka se zakysanou smetanou.
Gulášovka z hlívy zahuštěná hladkou moukou nebo hraškou.
Staročeská bramboračka se žloutky.
Krémová česnečka z mléka.
Gulášovka s mletým masem dochucená mletou paprikou.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Pohanková nádivka s kuřetem půl hodinky pečená.
Zelňačka s klobásou a bramborem ke které přimícháme česnek rozetřený se solí.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Játrové knedlíčky do polévky zaváříme.
Hovězí maso po francouzsku klademe na plátky bagety.
Rychlá nudlová polévka se strouhaným sýrem.
Hanácká syrnica s brambory vařenými na loupačku.
Nudlová polévka se zeleninou
Nudlová polévka s játrovými knedlíčky přináší na talíře svoji chuť.