Recepty > polévky > nočky do polévky bez tuku
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 vejce, 3-4 lžíce jemné krupičky, sůl, případně květ
Recept na přípravu:
Vejce rozšleháme vidličkou, postupně přidáme krupičku a osolíme. Těsto musí být hustší než na kapání. Vytváříme nočky, které ihned zaváříme do vařící polévky, Nočky vaříme asi 8 minut.
Další recepty:
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Drožďové knedlíčky do polévky zaváříme.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Šunkové knedlíčky do polévky zaváříme.
Rajská polévka s nočky které zavaříme.
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Hříbky na smetaně podusíme.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Salátová polévka recept.
Sýrové nočky do polévky
Ochutnejte recept nočky do polévky bez tuku.