Recepty > polévky > německá soljanka ze Saska
Suroviny potřebné pro přípravu:
trocha kysaného zelí, 300 g uzeného masa, 2 nožičky klobásy nebo párku, 300 gvepřového masa, 1 velká cibule, 3 kyselé okurky, 1 citron, 300-400 g kečupu
Recept na přípravu:
Vepřové maso si uvaříme zvlášť. Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme uzeninu nakrájenou najemno, nakrájenou okurku. Podusíme, přidáme kečup a odstavíme. Když je vepřové maso uvařené, nakrájíme a přidáme do směsi, kterou vložíme do hrnce, zalijeme vodou (s vodou opatrně, soljanka má být hustá), opepříme, osolíme, přidáme citronovou šťávu a chvíli povaříme. A je hotovo. Podáváme ozdobené šlehačkou nebo kysanou smetanou.
Další recepty:
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou ihned podáváme.
Eintopf je jídlo z jednoho hrnce.
Rychlá cibulačka s trochou zeleninového vývaru.
Tradiční kulajda se žloutky.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Polévka s taštičkami wan-tan s houbami mu-err.
Německá soljanka
Německá soljanka ze Saska přináší na české talíře svoji chuť.