Recepty > kuře > nadité kuřecí řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecích řízků, 50 g slaniny, 100 g šunkového salámu, kari koření, sůl, 150 g taveného sýru, 50 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g strouhanky, olej
Postup přípravy:
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na rozpálené pánvi, přidáme nakrájený šunkový salám, kari koření, trochu zarestujeme a vše promícháme s taveným sýrem. Touto směsí potřeme naklepané kuřecí řízky, přehneme, zaklepneme okraje paličkou nebo sepneme párátkem a osolíme. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme po obou stranách na horkém oleji. Podáváme s na různé způsoby upravenými brambory a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Bedly v těstíčku z kloboučků.
Holandský řízek chutná s kompotem.
Hovězí plátky na houbách čerstvých.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Vepřové rolky se zelím upečeme v troubě.
Kuřecí srdíčka na smetaně podáváme s rýží.
Plněné kuřecí řízky s hranolky.
Vepřové nudličky s houbami podáváme s vařenou rýží.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Jogurtová marináda na řízky
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm nadité kuřecí řízky.