Recepty

Recepty > zeleninové > mrkvové sabdží

Mrkvové sabdží

Potřebné suroviny:

1/2 kg mrkve, 3 lžíce másla, 2 lžíce přírodního cukru, 1/4 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky mletého kardamomu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 2 lžíce pomerančové nebo jablečné šťávy, 160 ml vody, 1/2 lžičky soli, 1/8 lžičky pepře nebo chilli, 2 lžíce sekaného zeleného koriandru nebo petržele, 1 lžička citronové šťávy, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku

Postup přípravy:

Na rozehřátém másle osmažíme mrkev nakrájenou na kolečka s cukrem, kurkumou, kardamomem, mletým koriandrem, přidáme pomerančovou šťávu, vodu a sůl. Uvedeme do varu a na mírném plameni dusíme. (Mladá mrkev 20 minut, stará 40 minut). Když se většina vody vypaří, odkryjeme a na silnějším plameni odpaříme zbytek. Nakonec přidáme 1 lžíci másla, pepř a zelenou nať. Před podáváním pokapeme citrónem a posypeme muškátovým oříškem.

Další jídla:
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Zelné placky pečeme dozlatova.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Baskické fazole se sosem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Španělská omeleta

Recepty
Motto

Mrkvové sabdží pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.