Recepty

Recepty > polévky > mrkvová polévka z bujonu

Mrkvová polévka z bujonu

Suroviny potřebné pro přípravu:

4-5 větších mrkví, 2-3 brambory, 2 lžíce másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 5 kuliček nového koření, 1 kostka zeleninového bujonu, polovina menšího celeru, naťová cibulka

Recept na přípravu:

Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, očištěný celer rozkrojíme na 2-3 části. V hrnci zahřejeme máslo, přidáme mrkev a za stálého míchání smažíme, až mrkev pustí barvu. Přisypeme mouku a ještě chvíli mícháme. Pak zalijeme vodou (cca 1,5 l), osolíme, opepříme, přidáme koření, celer, brambory, bujón a vaříme 15-20 minut. Z uvařené polévky odstraníme kuličky koření a celer. Těsně před podáváním vmícháme pokrájenou zelenou cibulovou nať.

Další recepty:
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Mrkvová polévka s kari kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Mrkvová polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Mrkvová polévka z bujonu přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.