Recepty

Recepty > polévky > mrkvová polévka se šlehačkou

Mrkvová polévka se šlehačkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

mrkev, cibule, máslo, zeleninový vývar, smetana ke šlehání, čerstvá pažitka, kari, bílý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm podusíme. Přidáme nastrouhanou mrkev a za stálého míchání dusíme. Podlijeme zeleninovým vývarem, uvedeme do varu a vaříme na mírném plameni pod pokličkou asi 20 minut. Pak mrkev a cibuli v polévce důkladně rozmixujeme. Přilijeme smetanu a krátce polévku ještě povaříme. Osolíme podle chuti, přidáme pepř a kari. Zbytek smetany do tuha ušleháme. Polévku na talířích posypeme sekanou čerstvou pažitkou a ozdobíme kopečkem šlehačky.

Další recepty:
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Gulášovka s párkem a brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Jemná krémová mrkvová polévka

Recepty
Motto

Mrkvová polévka se šlehačkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.