Recepty

Recepty > polévky > mrkvová polévka s opečeným chlebem

Mrkvová polévka s opečeným chlebem

Suroviny potřebné pro přípravu:

velká cibule, lžíce másla, 6 velkých mrkví, sůl, 300 ml vody, 300 ml smetany, 4 krajíce toustového chleba

Recept na přípravu:

Cibuli jemně opečeme na rozehřátém másle, aby změkla a zesklovatěla. Přidáme mrkev, kterou očistíme a nakrájíme na kolečka, přilijeme vodu a vaříme asi 20 minut doměkka. Necháme chvíli zchladnout a poté vše rozmixujeme dohladka. Do polévky vmícháme smetanu a prohřejeme. Při podávání na talíři ozdobíme opečeným chlebem vykrájenými formičkami.

Další recepty:
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Valašská kyselica s brambory.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Rychlá nudlová polévka posypaná strouhaným sýrem.
Mrkvová polévka s kari

Recepty
Motto

Mrkvová polévka s opečeným chlebem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.