Recepty

Recepty > polévky > mrkvová polévka s krupicí a vajíčkem

Mrkvová polévka s krupicí a vajíčkem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 větší mrkve, 4 lžíce dětské krupice, 1 vejce, sůl, kousek másla, 1 kostka bujonu, špetka kmínu, petrželová nať

Recept na přípravu:

Máslo rozehřejeme v hrnci a krátce na něm podusíme nahrubo postrouhanou mrkev s kmínem. Zalijeme litrem vody. V hrnku rozmícháme krupici s 200 ml vody a směs pomalu vlijeme do vroucí polévky. Promícháme a vaříme 10-15 minut. Před koncem vaření přidáme bujon a vlijeme do polévky rozšlehané vejce, zamícháme a ještě chvilku vaříme. Při podávání na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.

Další recepty:
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutek.
Krémová česnečka z mléka.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Vločková polévka s mrkví a jogurtem.
Mrkvová polévka s kari kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Pyré z brambor má máslovou konzistenci.
Mrkvová polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Mrkvová polévka s krupicí a vajíčkem přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.