Recepty > polévky > mrkvová polévka s kokosovým aroma
Suroviny potřebné pro přípravu:
mladé mrkve, lahůdková cibulka, slunečnicový olej, citrón, zeleninový vývar, smetana, kokosové mléko z konzervy, čerstvá petrželka, kayenský pepř, kari koření, sůl
Recept na přípravu:
Cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev důkladně omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. V připraveném hrnci rozehřejeme slunečnicový olej a na něm necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Přidáme mrkev a za stálého míchání krátce osmahneme. Přidáme citrónovou šťávu a podlijeme zeleninovým vývarem. Uvedeme do varu a na mírném ohni asi 15 minut vaříme. Pak polévku důkladně rozmixujeme. Vmícháme kokosové mléko, smetanu a ještě jednou krátce povaříme. Podle chuti osolíme a okořeníme kari kořením a kayenský pepřem. Podáváme teplé, zdobené sekanou čerstvou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Gulášovka s párkem a brambory.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Jemná krémová mrkvová polévka
Mrkvová polévka s kokosovým aroma má své chuťové kouzlo.