Recepty > polévky > mrkvová polévka hýřící originalitou
Suroviny potřebné pro přípravu:
mrkev, cibule, polohrubá mouka, smetana, zeleninový vývar, kari koření, bobkový list, chilli, mletá skořice, koriandr, hřebíček, olej, petrželová nať, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme očištěnou a hrubě nastrouhanou mrkev. Za stálého míchání přidáme kari koření, skořici, bokový list, koriandr, chilli, hřebíček a dobře orestujeme. Podlijeme zeleninovým vývarem , osolíme a vaříme na mírném ohni. Nakonec polévku zahustíme smetanou, do které jsme rozmíchali polohrubou mouku. Pomalu necháme zhoustnout a posypeme sekanou petrželkou. Polévku můžeme podávat s těstovinami nebo sýrovými nočky.
Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Mrkvová polévka se zázvorem kterou podáváme s pažitkou.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Gulášovka s párkem a brambory.
Nudlová polévka s játrovými knedlíčky
Mrkvová polévka hýřící originalitou má své chuťové kouzlo.