Recepty

Recepty > polévky > mrkvová krémová polévka se zázvorem

Mrkvová krémová polévka se zázvorem

Suroviny potřebné pro přípravu:

mrkev, zázvor, máslo, zeleninový vývar, svazek petrželky, zakysaná smetana

Recept na přípravu:

Mrkve oloupeme, omyjeme a rozkrájíme. Jednu na plátky, zbylé na drobné kostičky. V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a nasekaný zázvor. Při střední teplotě asi tři minuty restujeme. Potom přilijeme zeleninový vývar a vše důkladně povaříme asi 15 minut. V malém množství vody povaříme plátky mrkve doměkka. Petrželku omyjeme, vysušíme a najemno nasekáme. Mrkev v hrnci rozmixujeme a vmícháme zakysanou smetanu. Polévku nakonec ozdobíme plátky povařené mrkve a sekanou petrželkou.

Další recepty:
Babiččina bramboračka s česnekem.
Gulášovka s párkem a brambory.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Jemná krémová mrkvová polévka

Recepty
Motto

Mrkvová krémová polévka se zázvorem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.