Recepty > polévky > moučné nočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na přípravu moučných nočků bude potřeba: 40 g másla, 80 g polohrubé mouky, 1 vejce, cca 1 lžíce mléka, trochu soli
Recept na přípravu:
Máslo a vejce vymíchejte v misce do pěny, přidejte polohrubou mouku, sůl a mléko a těsto promíchejte dohladka. Lžičkou z připraveného těsta tvořte malé nočky, které zavářejte do vody nebo do vývaru. Nočky pomalu asi 8 minut vařte.
Další recepty:
Polévkové kapání připravíme ze středně tuhého těsta.
Kantonské nudle s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky chutná s bílým pečivem.
Vaječné nočky do polévky 5 minut povaříme.
Krupicové nočky ozdobíme máslem a ovocem.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Bramborový svítek na talíři přelijeme.
Jemná cibulačka chutná ozdobená pažitkou.
Jahodový piškotový dort zdobíme šlehačkou a jahodami.
Vaječný svítek můžeme dochutit drobně pokrájenou šunkou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které tvarujeme rukou.
Piškotový svítek
Moučné nočky mají své chuťové kouzlo.