Recepty > polévky > moskevský rasolnik
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hovězích ledvinek, 1,25 litru vývaru z masa nebo kostí, 2 slané okurky, 50 g hlávkového salátu, 1 cibule, kousek celeru a petržele, 2 velké brambory, 2 lžíce másla, 100 g pórku, ocet, petrželka nebo kopr, pepř, sůl, 1,5 dl kysané smetany
Recept na přípravu:
Odblaněné ledvinky rozkrojíme v půli, ostrým nožem odřízneme močovody, ledvinky nakrájíme na tenké plátky,vložíme do vařící vody a necháme přejít varem. Propláchneme je pod tekoucí vodou, po okapání zalijeme trochou vody, uvaříme do měkka (asi 50 minut) a opět scedíme. Drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou zeleninu osmažíme na másle, přidáme od vařícího vývaru současně s bramborem a okurkami pokrájenými na kostičky, osolíme, opepříme a vaříme čtvrt hodiny. Do polévky vložíme hlávkový salát pokrájený na drobné kousky, přidáme ocet a vaříme ještě 5 minut. Při podání vložíme do polévky ledvinky, smetnu, pokrájený kopr.
Další recepty:
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Srbská čorba se zeleninou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Polévka z mozečků
Moskevský rasolnik přináší na talíře svoji chuť.