Recepty > kuře > mladá husa plněná žampionovou náplní
Potřebné suroviny:
1 mladá husa, 50 g másla, 1 cibule, 200 g žampionů, 4 žemle, 1/8 l mléka, 2 vejce, sůl, pepř, petrželka
Postup přípravy:
Důkladně očištěnou mladou husu bez vnitřností osolíme uvnitř i zevně, naplníme připravenou nádivkou, břišní otvor zašijeme a husu dáme na pekáč. Podlijeme ji a nejdříve přikrytou dusíme asi 45 minut. Během dušení obrátíme. Po této době sejmeme s pekáče vrchní část nebo pokličku a husu dále pečeme. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Upečenou husu vyjmeme, nitě vytáhneme a husu krájíme na porce. Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Nádivka: na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na ni očištěné, na plátky nakrájené žampiony, podlijeme a jen krátce (asi 5 minut) podusíme. Žemle nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme mlékem. Promícháme je s připravenými žampiony, vejcem a ochutíme solí, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou.
Další jídla:
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Nadívaná perlička
Recept na přípravu jídla mladá husa plněná žampionovou náplní přináší na talíř svoji chuť.