Recepty > kuře > mladá husa plněná nádivkou z rýže a husími játry
Potřebné suroviny:
1 mladá husa, 100 g rýže, 30 g husího sádla nebo másla, 200 g husích jater, sůl, pepř
Postup přípravy:
Vykuchanou mladou husu osolíme zevnitř i z vnějšku, naplníme připravenou nádivkou, břišní otvor zašijeme a husu vložíme do pekáče. Podlijeme ji a nejdříve přikrytou dusíme asi 45 minut. Během dušení obrátíme. Po této době sejmeme s pekáče vrchní část nebo pokličku a husu dále pečeme. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podléváme teplou vodou nebo vývarem. Upečenou husu vyjmeme, nitě vytáhneme a husu rozdělíme na porce. Husu podáváme s brambory.
Nádivka: rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a dáme do hrnce. Husí játra odblaníme, nakrájíme na kostičky a opečeme na husím sádle. Jakmile změknou, přidáme je k rýži, promícháme je, osolíme a opepříme a společně dusíme do měkka. Touto nádivkou plníme břišní dutinu.
Další jídla:
Kuře na zelí a anglické slanině pečeme dozlatova.
Pečená husa se zelím a houskovým knedlíkem.
Kuřecí nudličky se šunkou a Nivou podáváme s bramborem.
Marinované kuře s bramborem.
Kuřecí ragú ke kterému přidáme zeleninu.
Kuřecí nudličky se zeleninou posypeme nastrouhanou Nivou.
Pečená husa s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou upečeme doměkka.
Pečená kachna s jablky a zelím chutná s bramborovým knedlíkem.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s vhodnou přílohou.
Slepice na paprice se smetanou chutná s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Martinská husa s bílým dušeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nadívaná perlička
Recept na přípravu jídla mladá husa plněná nádivkou z rýže a husími játry přináší na talíř svoji chuť.