Recepty > polévky > minestrone z loupaných rajčat
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 stonky řapíkatého celeru, 150g bílého zelí, sůl, pepř, 2 mrkve, 1 menší pórek, 1 velká cibule, voda, 100g hrášku, 100g fazolí, 4 stroužky česneku, 200g loupaných rajčat, 100 ml rajského protlaku, 2 kostky zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru, svazek oregana
Recept na přípravu:
Na rozpáleném oleji osmažte kostičky cibule, přidejte kolečka mrkve, celeru, pórku, fazole, přilejte trochu vody a duste zhruba 10 minut. Pak přidejte kousky rajčat i s nálevem, protlak, proužky zelí, hrášek, prolisovaný česnek a kostky masoxu, dolijte vodu a vařte 30 minut. Nakonec dochuťte oreganem, solí a pepřem.
Další recepty:
Kulajda s koprem a vejci kterou můžeme dochutit cukrem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Zeleninová polévka s nudlemi posypeme ji parmezánem..
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Houbová kulajda s koprem kterou dochutíme octem.
Italská zeleninová polévka minestrone
Minestrone z loupaných rajčat má své chuťové kouzlo.