Recepty

Recepty > polévky > minestrone z konzervovaných rajčat

Minestrone z konzervovaných rajčat

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 mrkve, 1/2 celeru, 100g slaniny, 2 bobkové listy, 2 lžíce rajčatového pyré, 400g konzervovaných rajčat, 1/2 litru zeleninového vývaru, 150g makaronů, 1/4 hlávky kapusty, 400g konzervovaných červených fazolí, 6 lžiček pesta, parmezán

Recept na přípravu:

Na hlubší pánvi rozpalte olej, nasypte na něj na kostičky nakrájenou cibuli, česnek nakrájený na plátky, mrkev nakrájenou na kolečka, celer nakrájený na kostičky, slaninu nakrájenou na kostičky a bobkový list. Deset minut jemně opékejte. Přimíchejte rajčatové pyré a stále míchejte. Po minutě přidejte nasekaná rajčata a vývar. Až se začne polévka vařit, přidejte do ní makarony. Pokud moc zhoustne, přilijte vodu. Nechte probublat pět minut a nakonec přidejte kapustu nakrájenou na nudličky a propláchnuté a okapané fazole. Vařte do uvaření zeleniny a makaronů. Podávejte s pestem a parmezánem.

Další recepty:
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Kulajda s koprem a vejci kterou můžeme dochutit cukrem.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi posypeme ji parmezánem..
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Houbová kulajda s koprem kterou dochutíme octem.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Minestrone z konzervovaných rajčat má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.