Recepty > polévky > minestrone z fazolí
Suroviny potřebné pro přípravu:
100g bílých fazolí, kousek celeru, 80g mrkve, 80g fazolek, 80g brambor, 2 rajčata, 2 cibule, 50g makarónů nebo jiných těstovin, 2 lžíce oleje, 50g strouhaného tvrdého sýra, polovina snítky šalvěje a bazalky, pepř, strouhaný sýr do misky
Recept na přípravu:
Přebrané, propláchnuté fazole namočte na tři hodiny do 1 litru vody a poté je uvařte doměkka. K fazolím přidejte všechnu zeleninu a brambory pokrájené na drobné kousky a vařte dále. Drobně pokrájenou cibuli, šalvěj, bazalku osmažte na oleji, vložte do polévky současně s těstovinami a vařte dále, až těstoviny změknou. Vařenou polévku doplňte vodou na objem 1,3 litru, osolte, opepřete a vmíchejte strouhaný sýr. Polévku podávejte velmi horkou, podávejte k ní strouhaný sýr v misce.
Další recepty:
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi posypeme ji parmezánem..
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Kapustová polévka s houbami kterou podáváme s černým chlebem.
Houbová kulajda s koprem kterou dochutíme octem.
Zimní minestrone podáváme s krutonky.
Kulajda s koprem a vejci kterou můžeme dochutit cukrem.
Kulajda z kyselých hub a nakrájené uvařené vejce.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Italská zeleninová polévka minestrone
Minestrone z fazolí má své chuťové kouzlo.