Recepty

Recepty > polévky > minestrone s parmezánem

Minestrone s parmezánem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 litry vody, cibule, 2 mrkve, 100 g cukety, 2 rajčata, 100 g lilku, malá žlutá paprika, hrst mraženého hrášku, hrst mražené kukuřice, kostka zeleninového bujonu, sůl, bylinky dle chuti, 3 lžíce strouhaného parmezánu, 2 lžíce oleje

Recept na přípravu:

Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Na oleji dozlatova osmahneme kostičky cibule, přidáme pokrájenou mrkev, lilek, papriku a mraženou zeleninu. Zalijeme vodou, dosolíme, přidáme bujon a přivedeme k varu, přidáme zbylou zeleninu. Vaříme 20 minut. Dochutíme bylinkami a podáváme zasypané strouhaným parmezánem.

Další recepty:
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Italská Minestrone s rajčaty.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Žampionová polévka se zeleninou do které přidáme houbové omelety.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Mléková polévka s nudlemi

Recepty
Motto

Minestrone s parmezánem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.