Recepty > polévky > milánská hustá zeleninová polévka (Minestrone alla milanese)
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr poctivého hovězího vývaru, 100 g slaniny, 100 g čerstvých bobů, 100 g vyloupaného zeleného hrášku, 1 stonek celeru, čtvrt kapusty, 2 mrkve, 6 rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 lžíce rýže, 2 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř, troška šalvěje
Recept na přípravu:
Do vroucího vývaru vložíme drobně krájenou slaninu, všechnu zeleninu a oloupaná rozčtvrcená rajčata. Přidáme třený česnek a rýži, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a vaříme velmi zvolna, až je zelenina měkká a až vsákne téměř všechen vývar. Polévku přelejeme do mísy, přimícháme strouhaný sýr a podáváme.
Další recepty:
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mexická salsa s chilli.
Mexická tortila s kuřecím masem
Milánská hustá zeleninová polévka (Minestrone alla milanese) má své chuťové kouzlo.