Recepty > polévky > mexická rajčatová polévka z oloupaných rajčat
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 stroužky česneku, 150 g celerové natě, tymián, citronová šťáva, svazek petržele nebo pažitky, 2 lžíce másla, kayenský pepř, 750 g spařených a oloupaných rajčat, plátky citrónu
Recept na přípravu:
Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, zalijeme 200 ml studené vody, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Polovinu zeleniny dáme stranou, zbytek rozmixujeme s rajčaty. Dochutíme solí, kayenským pepřem a citronovou šťávou.
Další recepty:
Brokolicová polévka se smetanou necháme prohřát.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka z oloupaných rajčat má své chuťové kouzlo.