Recepty > polévky > mexická rajčatová polévka s česnekovou chutí
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 stroužky česneku, 150 g celerové natě, tymián, citrónová šťáva, 1 svazek petržele nebo pažitky, 2 lžíce másla, cayenský pepř, 750 g spařených a oloupaných rajčat, plátky citrónu
Recept na přípravu:
Oloupaný česnek nadrobno nasekáme. Petržel a celer očistíme, omyjeme a rozkrájíme na malé kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nakrájenou zeleninu, zalijeme 200 ml studené vody, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Polovinu zeleniny dáme stranou, zbytek rozmixujeme s rajčaty. Dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Rajčatovou polévku necháme vychladnout a vmícháme narozmixovanou zeleninu. Na talíři ozdobíme plátky čerstvě nakrájeného citrónu.
Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mexická salsa s chilli.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Mexická tortila s kuřecím masem
Mexická rajčatová polévka s česnekovou chutí má své chuťové kouzlo.