Recepty > polévky > mexická polévka se zázvorem
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 mrkve, polovina celeru, kousek čerstvě nastrouhaného zázvoru, 1 kostka vývaru, 1 sladká smetana, sůl, bílý pepř, směs mexického koření (dle možností), petrželka na ozdobu
Recept na přípravu:
Mrkev a celer nastrouháme na jemném struhadle. Do osolené vody dáme kostku vývaru, vaříme asi 10 minut a pak přidáme nastrouhaný zázvor, v množstí dle vlastní chuti (je poměrně hodně výrazný). Přilijeme smetanu a vmícháme mexické koření. Solí a pepřem dochutíme, hotovou polévku posypeme sušenou nebo čerstvou petrželkou a podáváme. Podáváme s opečenou bagetou nebo rozpečeným chlebem.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Mexická salsa s chilli.
Mrkvová polévka s rýží kterou uvaříme doměkka.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Mexická tortila s kuřecím masem
Mexická polévka se zázvorem má své chuťové kouzlo.