Recepty > polévky > mexická fazolačka s klobásou
Suroviny potřebné pro přípravu:
fazole, česnek, cibule, zelené feferonky, pikantní klobása, sádlo, nakládaná rajská jablíčka, cuketa, sterilovaná kukuřice, tabasco, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Omyté fazole necháme přes noc stát v hrnci s vodou. Cibuli s česnekem a feferonky posekáme nadrobno. Vše osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme fazole i s vodou a nejméně hodinu a půl vše vaříme. Rozmačkaná rajská jablíčka, okapanou kukuřici a cuketu nakrájenou na kolečka přidáme asi půl hodiny před koncem vaření. Deset minut před koncem vaření ještě přidáme na kolečka pokrájenou klobásu. Nakonec dochutíme solí, pepřem a několika kapkami tabasca.
Další recepty:
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Krémová zelňačka ozdobená pokrájenou petrželkou.
Kroupová polévka s uzeným masem, kroupy uvaříme zvlášť.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Krémová česnečka rozmixovaná a dochucená.
Květáková polévka do které nakrájíme na kostičky osmahnuté housky.
Gulášovka s párkem a brambory.
Květáková polévka s knedlíčky kterou zdobíme zelenou petrželkou.
Mexická salsa
Mexická fazolačka s klobásou má své chuťové kouzlo.