Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > meruňkové koblihy

Meruňkové koblihy

Suroviny potřebné pro přípravu:

600 g hrubé mouky, 4 žloutky, 70 g cukru, 0,3 litru mléka, 40 g droždí, 1 citrón, několik kapek r. tresti, 80 g tuku, meruňkový džem, olej na smažení

Recept na přípravu:

Do části vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu cukru a trochu mouky, promícháme a kvásek dáme na teplé místo vykynout. Do zbylé dávky mouky přidáme žloutky, zbytek cukru, trochu soli, citrónovou kůru, mléko, rozehřátý tuk, tresť a vykynutý kvásek. Promícháme a propracujeme na hladké a tažné těsto, které nelepí na mísu, přikryjeme utěrkou a dáme do tepla vykynout. Po vykynutí vyklopíme těsto na pomoučený vál a rozválíme na plát 1 cm tlustý, naznačíme na něm kolečka, do jejich středu dáme lžičku džemu a přikryjeme dalšími vypíchnutými kolečky, které přitiskneme na okrajích ke spodnímu kolečku. Vypichovačem vykrájíme koblihy, narovnáme je na pomoučený vál a opět dáme vykynout. Vykynuté koblihy vkládáme do horkého oleje a smažíme po obou stranách do červena. Smažené koblihy posypeme moučkovým cukrem. Podáváme s bílou kávou.

Další recepty:
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Lívance podle tradičního receptu.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Omeleta z ovesných vloček

Recepty
Motto

Meruňkové koblihy vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.