Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > meruňkové knoflíky

Meruňkové knoflíky

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g meruněk, 100 g moučkového cukru, 150 g rostlinného tuku nebo másla, 250 g polohrubé mouky, 100 g škrobové moučky, jedno vejce na potření
Na polevu: 300 g moučkového cukru, 1 citron

Recept na přípravu:

Na vále promícháme mouku a škrobovou moučku. Přidáme nastrouhaný tuk a vše důkladně zpracujeme do těsta. Zabalíme do fólie a necháme v chladu půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme a vykrájíme z něj větší kolečka. Kolečka rozdělíme na polovinu a z jedné poloviny vykrájíme menším kolečkem vnitřky koleček tak, aby vznikly úzké kroužky. Rozšleháme vejce a slepíme jím plná kolečka s kroužky s prázdným středem. Do těchto středů vložíme vždy po půlce meruňky a v horké troubě (250 °C ) upečeme. Z prosetého moučkového cukru vyšleháme s citrónovou šťávou hladkou polevu, kterou vychladlé koláčky potřeme a necháme ztuhnout.

Další recepty:
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Muffiny s kousky čokolády, zda jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Čína ze sojového masa kterou restujeme, až zelenina změkne.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Extra rychlé lívance ochutíme marmeládou nebo jinou ňaminkou.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Dip ze zakysané smetany s bylinkami.
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Lívance ze sojového mléka

Recepty
Motto

Meruňkové knoflíky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.