Recepty

Recepty > omáčky > meruňkové čatní

Meruňkové čatní recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Na 1000 ml: 500 g meruněk, 250 g cibule, 250 g rebarbory, 50 g zázvoru, 1 limetka, 75 g rozinek, 300 ml ovocného octa, 200 g cukru, 1 lžička hořčičných semínek, špetka kayenského pepře, 1 g šafránu

Jak připravit tento recept:

Meruňky vypeckujeme a pokrájíme. Cibuli pokrájíme na plátky. Rebarboru očistíme a nakrájíme na špalíčky. Zázvor oloupeme a posekáme. Ostrouháme kůru z limetky, kterou vymačkáme. Všechny přísady vaříme asi 60 minut, horké plníme do sklenic a necháme vychladnout.

Další recepty:
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Zeleninové karbanátky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Meruňková omáčka k masu kterou dochutíme a necháme vychladnout.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Jahodové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Čatní z jablek přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Francouzská cibulová polévka se sýrem a šunkou.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Omáčka z manga s hořčicí

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje meruňkové čatní a recept na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.