Recepty > moučníky a dezerty > medové perníčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g medu, 100g hery, 300g moučkového cukru, 3 žloutky, 3 celá vejce, 1 kg hladké mouky, 20g jedlé sody, 1 lžička skořice, 1-1,5 lžíce perníkového koření
Recept na přípravu:
Med, heru, cukr, žloutky a vejce šleháme asi 5 minut ve vodní lázni do zhoustnutí a necháme zchladnout. Přidáme mouku, smíchanou s jedlou sodou, skořici a perníkové koření. Na vále dobře vypracujeme těsto a dáme v mikrot. sáčku nejméně na 2 dny do lednice. Pak necháme chvlku povolit, vyválíme, vykrájíme tvary, dáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předem vyhřáté na 175°C.
Další recepty:
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Oříšková roláda potřená polevou.
Medové kuře pečeme za polévání šťávou.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Pražené mandle v cukru
Medové perníčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.