Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > meďák

Meďák

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 600 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 150 g tuku, 2 vejce, 2 lžíce medu, 1 lžíce skořice, 2 malé lžičky sody, kakao
máslový krémem, marmeláda, čokoládová poleva

Recept na přípravu:

Vypracujeme těsto, rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenké pláty na celý plech a na papíře upečeme. Slepíme je máslovým krémem a do druhého dne necháme uležet. Poté vrch potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.

Další recepty:
Linecký koláč s tvarohem mřížkový.
Linecké cukroví slepujeme marmeládou.
Banánová buchta zdobená kolečky banánu.
Hrníčkový jahodový řez, příprava je rychlá.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Šlehačková bábovka pečená v předehřáté troubě.
Cuketová buchta se skořicí pečená dozlatova.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Kokosová roláda s marmeládou kterou nakrájíme.
Linecký koláč s jablky pečeme v předehřáté troubě.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Kynutý koláč s tvarohem a švestkami sypeme drobenkou.
Banánové muffiny s kousky čokolády které přidáme do těsta.
Recept na linecký koláč

Recepty
Motto

Meďák na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.